Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Camping Diem



Καθώς η γή σβουρίζεται περί του άξονά της, και κάνει πιρουέτες πέριξ του ήλιου, εκείνος την κοιτάει και σκέφτεται «So, you think you can dance». Από τις πολλές περιστροφές ζαλίζεται και όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι πλησιάζει τον ήλιο όλο και περισσότερο. Το κοντοζύγιασμα αυτό έχει ως αποτέλεσμα, εκτός από την αύξηση της θερμοκρασίας, την μεταβολή των ρεκλοειδών μαγνητικών πεδίων και την αύξηση των αντιδιαβαστικών κυμάτων στο μυαλό των ανθρώπων κάτω των 25 ετών (άντε και λίγο παραπάνω). Η προσοχή και η αυτοσυγκέντρωση πάνε περίπατο και τις διαδέχεται ο προγραμματισμός των καλοκαιρινών διακοπών. Οι επιλογές είναι άπειρες για το που θα πάμε, με τι θα πάμε, πόσο θα καθίσουμε, πόσο θα ήμαστε όρθιοι, πόσο θα γαργαλήσουμε, πώς θα περάσουμε, αν τελικά θα γυρίσουμε, και περιορίζεται μόνο από το πόσα λεφτά έχουμε, καθώς όπως έλεγε και ο Αϊνστάιν ο χρόνος, όπως όλα τα πράγματα, είναι σχετικός.



Μία από τις πολλές εναλλακτικές, είναι η ελεύθερη ή σκλαβωμένη κατασκήνωση, δηλαδή το camping. Άλλωστε, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το παρελθόν του ανθρώπινου γένους από τότε που τα ipod ήταν από λαξευμένες πέτρες και είχαν πλήκτρα από ακατέργαστο ξύλο. Κάπως έτσι φαντάζονται τις συνθήκες σ΄ένα οργανωμένο camping όλοι όσοι σνομπάρουν την ιδέα, αλλά όλοι οι υπόλοιποι φαίνεται να διαφωνούν, γεγονός που εύκολα θα διαπιστώσει ο παρατηρητής ρίχνοντας μια ματιά στα πόδια και τα χέρια που προεξέχουν από τις περιφράξεις των πιο γνωστών campsites κάθε καλοκαίρι. Αν θέλουμε λοιπόν να βρεθούν και τα δικά μας άκρα (και δεν εννοώ μόνο τα πόδια και τα χέρια) σε μια παρόμοια κατάσταση πανζουρλισμού αυτό το καλοκαίρι, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα λικνίζονται προς πάσα κατεύθυνση από ευχαρίστηση και όχι από πανικό.

Το χρήμα είναι δευτερεύουσας σημασίας μόλις διαβείς τις πύλες του camping. Οι επιλογές είναι αρκετές και περιλαμβάνουν ενοικίαση τροχοβίλας, τροχόσπιτου ή σκηνής που υπάρχουν εκεί, ή ένα αντίτιμο για να μπάσουμε το δικό μας τροχοαντροτωνοργίων ή την σκηνή μας. Πέρα από αυτά έχουμε στην διάθεσή μας ηλεκτρικό ρεύμα με επιπλέον, αλλά ελάχιστη χρέωση, χώρο για να παρκάρουμε το αυτοκίνητο δίπλα στο τσαρδί μας, και το πάρτυ αρχίζει, αν φροντίσουμε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Ένα ψυγειάκι με τρόφιμα και μία ψησταριά για να καούν τα κάρβουνα είναι must, καθώς μόνο στα καράβια μπορούν να τρέφονται συνέχεια με κονσέρβες, και οι τιμές των σούπερ μάρκετ μέσα στο camping σηκώνουν ψηλά τον αμανέ και τα βρακιά μας. Η διαθεσιμότητα των προϊόντων τους εξαρτάται από την διάθεση και το επιχειρηματικό δαιμόνιο του συνήθως Ζορμπόμορφου ιδιοκτήτη τους, άρα όποιος φυλάει τα φαγητά του τρώει τα μισά (δεν αποκλείονται οι επιδρομές στο παγοντούλαπό σας όταν κοιτάζετε από τη άλλη μεριά την κοπελιά του διπλανού αντίσκηνου να σκύβει).


Αν φροντίσετε να κλείσετε εγκαίρως θέση, προσπαθήστε να εξασφαλίσετε να μην βρίσκεται κοντά στις τουαλέτες, γιατί τα βράδια θα αντηχούν κονσέρτα για πολυβόλα και το τρανζιστοράκι θα προσπαθεί μάταια να συναγωνιστεί τις πορδές σε φα δίεση, που σχεδόν πάντα είναι φάλτσες. Εκτός από τα αφτιά σας θα υποφέρει και η μύτη σας, αφού όσο αχανές και να είναι το camping, δεν θα δείτε πουθενά ταμπέλα που να λέει WC, απλούστατα γιατί όλοι ακολουθούν την μυρωδιά ή τις μύγες. Και ποτέ μα ποτέ μην μπείτε στην τουαλέτα να ξαλαφρώσετε με τσιγάρο στο στόμα γιατί ο κίνδυνος να αρχίσουν τα πυροτεχνήματα και η προβολή της ταινίας «Δυο καπνισμένες κάνες», όπου η μία κάνη θα είναι η τούρκικη αφοδέφτρα και η άλλη η δική σας, κρύβεται στον βόθρο. Η ζωή θα κυλάει σε χαλαρούς ρυθμούς και όλοι θα κυκλοφορούν συνεχώς με τα μαγιό, έτσι ο έρωτας θα βαράει υπερωρίες χωρίς να του κολλάν ένσημα, και θα τα πάρει στο κρανίο ξαμολώντας αδέσποτα βέλη προς πάσα κατεύθυνση. Η εκτόνωση δεν θα αργήσει να έρθει, αλλά φροντίστε τουλάχιστον να μην ξαλμυρίζετε τον μπακαλιάρο στην σκηνή με το φακό ανοιχτό όταν είναι βράδυ, γιατί οι γείτονες θα απολαμβάνουν θέατρο σκιών. Έ, ρε γλέντια… Τα ντεσιμπέλ θα πρέπει να βρίσκονται επίσης σε χαμηλά επίπεδα, δεν αρκεί η συσκότιση, αλλιώς η κατανάλωση πασατέμπου στα γύρω ορεινά σε ακτίνα 50 μέτρων θα αυξηθεί κατακόρυφα, και αυτό θα είναι καλό για τον σουπερμάρκετμαν αλλά όχι για εσάς εκτός αν θέλετε να ακολουθήσετε τα βήματα του Γκουζγκούνη. 


Κατά τα άλλα, η νοοτροπία της ζωής σε έναν τέτοιο επίγειο παράδεισο θα σας κερδίσει αμέσως και θα σας κουρδίσει σε ρυθμούς που θα σας χαλαρώσουν, θα σας ξεκουράσουν και θα γεμίσουν τις μπαταρίες σας για όλο τον επόμενο χρόνο. Όλο και κάποια παρέα θα βρίσκεται το βράδυ με κιθάρες στην αμμουδιά, κάποιο αστέρι θα πέσει καθώς θα κοιτάτε τον ουρανό, κάποιο κουβαδάκι θα περιμένει να σκοντάψετε πάνω του και να προσγειωθείτε στο άλλο σας μισό, έστω και για ένα καλοκαίρι. Camp your heart out…
http://theflyingdutchmanblog.blogspot.gr/search/label/Life%20Hackshttp://theflyingdutchmanblog.blogspot.gr/search/label/Make%20Your%20Life%20Easier

Δεν υπάρχουν σχόλια :