Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ Φίλες Του Ανεξήγητου


Μέσα στο κεφάλι μας υπάρχει ένας συμπαγής όγκος κυττάρων, που στο σύνολό του συνήθως ονομάζεται εγκέφαλος. Αυτό τουλάχιστον λέει η επιστήμη. Η εμπειρία λέει, πως το περιεχόμενό του ποικίλλει, ανάλογα πάντα με τα έμφυτα και τα επίκτητα χαρίσματα ή βαρίδια, που έχει ο καθένας μας. Άλλοτε δηλαδή είναι άχυρο, άλλοτε τούβλα, άλλοτε τσιμεντόλιθοι, και άλλοτε το απόλυτο κενό. Η έλλειψη πονοκεφάλου είναι συνήθως το πιο ισχυρό σύμπτωμα, με βάση το οποίο μπορούμε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για το περιεχόμενο ενός κρανίου, χωρίς να χρειαστεί να το ανοίξουμε. Όπως το πεπόνι ή το καρπούζι, το κεφάλι είναι κλειστό πράγμα. Ξέρεις τι έχει μέσα; Επειδή λοιπόν δεν είναι δυνατόν να έχεις πονοκέφαλο άμα δεν έχεις εγκέφαλο, την επόμενη φορά που θα σου συμβεί κάτι τέτοιο, μην πάρεις depon. Απόλαυσέ το. Άλλοι, δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια.


Από την άλλη πλευρά, τίποτα δεν είναι απόλυτο. Αυτό σημαίνει πολύ απλά, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το περιεχόμενο του κρανίου είναι προϊόν μείγματος μερικών από τα παραπάνω συστατικά. Η αναλογία είναι αυτή που κάνει την διαφορά. Το καλό είναι, ότι τα μη ευγενή συστατικά του μείγματος, είναι εκτοπίσιμα. Δηλαδή, με λίγη προσπάθεια μπορούμε να αυξήσουμε την περιεκτικότητα του κρανίου μας σε εγκέφαλο, μειώνοντας ταυτόχρονα τα οικοδομικά υλικά. 

Έτσι, πολλά πράγματα που μέχρι τώρα παρέμεναν για εμάς ανεξήγητα, μπορούν να μετατραπούν σε εξηγημένα. Φτάνει μόνο να βρούμε έναν τρόπο, να μας ‘ξηγήσει κάποιος, ή κάτι, το όνειρο και ταυτόχρονα να αποφεύγουμε όλα όσα θα μας φέρουν περισσότερη σύγχυση. 

Οι φίλες του ανεξήγητου, είναι η αμάθεια, η βαρεμάρα, η αδιαφορία και η τεμπελιά. Αυτές τυγχάνουν και κουμπάρες της μαλακίας, και όταν βρεθούν σε ένα μέρος όλες μαζί συνασπίζονται και επιτίθενται με βόμβες ηλιθιότητας εναντίον μας, βυθίζοντάς μας ολοένα σε πιο βαθύ σκοτάδι. 

Η φιλενάδα του εξηγημένου, και εχθρός του ανεξήγητου, είναι μία. Ως γνωστόν, η πραγματική φιλία δεν μπορεί να υπάρχει σε μεγάλους αριθμούς, και συνήθως περιορίζεται στην μονάδα για κάθε άτομο. Η παιδεία διώχνει σαν μυγοσκοτώστρα κάθε επίδοξη προσπάθεια ηλιθιότητας, που προσπαθεί να μας προσεγγίσει με ηλίθιες δικαιολογίες και μετά να μας ζητάει ουίσκι σε πλαστικό ποτήρι, και τελικά μπορεί να βλάψει το είναι μας. Το πώς ακριβώς μπορεί να γίνει αυτό, είναι θέμα καθαρά προσωπικό και δεν υπάρχει σε κανένα εγχειρίδιο. Ούτε καν σε αυτό το άρθρο. 

Μην μου δείχνεις τον φίλο σου, για να σου πω ποιος είσαι. Δες τον μόνος σου.

http://theflyingdutchmanblog.blogspot.gr/search/label/Life%20Hacks

Δεν υπάρχουν σχόλια :